Masahiro Nóż MS-8 Deba 120mm [10003]

397,93

Opis

Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania. Noże z tej linii wykonane zostały z pochodnej VG-10, molibdenowo-wanadowej, wysokowęglowej, nierdzewnej stali zwanej MBS-26, która została poddana trójstopniowemu procesowi hartowania aż do osiągnięcia twardości 58-59 HRC. Każde ostrze zostało doprowadzone do perfekcji przez rzemieślników z ponad 30 letnim doświadczeniem, wynosząc noże Masahiro do poziomu niebywałej ostrości. Rękojeść została wykonana z charakterystyczną w Japonii dbałością o detale z jasnego magnoliowego drewna wzmocnionego pierścieniem z tworzywa.Uwaga! Noże z serii MS-8 występują z dwoma różnymi logotypami (napisy w alfabecie japońskim lub łacińskim). Typ stali:MBS-26HRC:58-59Materiał rękojeści: drewno magnolioweSposób ostrzenia:jednostronneWymiary:Długość całkowita (A):253 mmDługość ostrza (B):125 mmSzerokość (C):40 mmGrubość (D):3.0 mmWaga:94 g Przydatne informacje:Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.Po umyciu wytrzyj nóż do sucha. Gwarancja: 5 lat gwarancjiRękojeść: drewnianaseria: seria MS-8Styl: japońskiRodzaj noża: sushi, sashimiDługość ostrza: 12-15 cmProducent: Masahiro

Noże kuchenne

, bateria do zlewu franke, rx9, , , , na której ręce nosić zegarek,

yyyyy